Ramen. Moja książka

Mochiko

Napisałam książkę. Pierwszą i być może nie ostatnią. Przelałam na papier moje japońskie emocje kulinarno-podróżnicze, trochę wiedzy i odrobinę doświadczenia. Mam nadzieję, że znajdziecie w tej książce coś ciekawego dla siebie. Miłej lektury!

„Ramen. Moja podróż. Mój smak. Japonia”

[…] To danie, które można zjeść zarówno w ogromnej metropolii, jak i na odległej prowincji. Potrawa, która jak żadna inna godnie może nosić miano kulinarnego przewodnika po Japonii. Zmienia się w trakcie podróży przez ten kraj i pokazuje nam swoje odmienne oblicza. Porywająca miska, która wielokrotnie była tematem filmów, rozpraw doktorskich, niekończących się dyskusji i sporów i która teraz podbija inne rejony świata. Danie szczere, prawdziwe, nieudające niczego, czym nie jest. Czasem bezkompromisowe i grubiańskie, innym razem subtelne i łagodne. […]

Ramen. Moja podróż. Mój smak. Japonia

3 komentarze
1

Zobacz też

3 komentarze

Pawel 24 stycznia, 2024 - 5:39 pm

Przed nadchodzącą podróżą do Japonii przeczytamy koniecznie!! 😀

Reply
www.Szamane.pl 24 stycznia, 2024 - 5:40 pm

Przed nadchodzącą podróżą do Japonii przeczytamy koniecznie!! 😀

Reply
Kacper Dziubdziela 13 czerwca, 2024 - 5:48 am

❤️

Reply

Zostaw komentarz